Rapper, leraar, woord-kunstenaar

“Ik wijs je de weg als ‘n ster deed voor de drie wijzen
Door ‘n domein waar cats regeren als keizers
Zonder staf, maar met schietijzers
Geen negen tot vijf, maar wel afgepeigerd”

Wie is Kiddo Cee A.K.A Chander Peroti? 

Kiddo Cee, afkomstig uit Amsterdam Zuidoost, is al actief in de game sinds 1991 en dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Al sinds het begin van de jaren negentig timmerde Chander aan de weg met het maken van tracks met verschillende hip-hop crews. De Nederlandse Hiphop scene stond nog in de kinderschoenen toen Kiddo Cee al met een volwassen flow en rake punchlines door de speakers pompte.

Met zijn unieke flow is hij maatschappelijk kritisch en controversieel met vlijmscherpe humor, maar altijd zeer persoonlijk en oprecht. Kiddo’s liefde-haat verhouding met zijn woonplaats en voornaamste inspiratiebron De Bijlmer is een rode draad in zijn oeuvre. Geen concessies aan commercie sinds 1991.
Chan P wil nu zijn talent en alle kennis die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan gebruiken om mensen van jong tot oud te entertainen, inspireren en onderwijzen. Naast zijn optredens, rap- en spoken-word-workshops en rapsamenvattingen staat Chander voor de klas. Hij geeft les aan en is mentor is van niveau 1 en niveau 2 studenten op een mbo school in Amsterdam.